dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Visiteret kørsel i Middelfart Kommune bliver grøn

I 2026 er næsten alle visiterede kørsler grønne, når den nye aftale træder i kraft fra 1. august.

MIDDELFART: Middelfart Kommune har indgået nye aftaler vedrørende de visiterede kørsler i kommunen, hvor ønsket i udbuddet har været at få kørslerne til at blive 100 procent grønne. Ambitionerne er stort set indfriet, da de fleste kørsler fra 2026 vil foregå i elkøretøjer, oplyser kommunen. 

Helt konkret drejer det sig om kørsel, hvor Taxa Syd har vundet udbuddet, på følgende områder: skoler i og udenfor Middelfart Kommune, dagcenter, genoptræning, lægekørsel og kørsel i forbindelse med afprøvning af hjælpemidler. 

Fra 1. august vil 34-50 procent af ovenstående kørsler som minimum være på el, mens det fra 1. maj 2026 vil være 100 procent på el. 

- I Middelfart Kommune bidrager vi aktivt til at opfylde FN's verdensmål, hvilket skal ske gennem konkrete handlinger i hverdagen, valg og prioriteringer. Det er denne aftale om visiteret kørsel et godt eksempel på, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S). 

- Samtidig er aftalen også et vigtigt element i vores delmål om at reducere vores CO2-udledning med 70 procent i 2030 og at være klimaneutrale i 2050.

Taxa Syd har også vundet udbuddet på kørsel til beskyttet beskæftigelse, der indebærer kørsel til Perronen og Fælleshåb. Her har selskabet budt ind med 40 procent elkørsel. Busselskabet Bergholdt har vundet udbuddet på svømmekørsel, som vil blive afviklet med almindelig dieselbus.

Alle kørselsaftaler løber til og med 31. juli 2031.

hss

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.