DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

"Situationen er alvorlig":
Ændring i ældreledelse udskydes efter kritisk rapport

Situationen på Kongsgården er så alvorlig, at omstrukturering i Aarhus-magistrat må vente til efter en grundig diskussion, besluttede politikere.

AARHUS: Situationen på og omkring plejecentret Kongsgården i Aarhus Kommune er så alvorlig, at det kræver en fortsat, tilbundsgående drøftelse. 

Det var konklusionen i kommunens sundheds- og omsorgsudvalg onsdag efter at have fået præsenteret en ekstern rapport i kølvandet på tv-dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden", fremgår det af referatet.

Derfor må en planlagt ændring af hele organisationen på sundheds- og ældreområdet vente to uger, til udvalget på sit næste møde har haft tid til at færdigdrøfte rapporten og kan drage konklusioner af den. Der er afsat halvanden time ekstra på næste møde.

Den planlagte ændring gik blandt andet ud på at opdele magistraten i tre - sundhed, hjemmepleje og plejehjem - med hver sin chef, så der bliver tre fagchefer i stedet for én, og derudover at skære i antallet af chefstillinger, så der bliver kortere afstand mellem øverste ledelse og de enkelte beboere og pårørende. Ændringen er i høring, men altså nu udskudt.

- Det giver ingen mening at fortsætte. Det vil være en helt forkert rækkefølge at gøre tingene i. Nu er der brug for tid til at komme dybere i materialet, og i lyset af konklusioner og placering af ansvar drage de rigtige konsekvenser for organisationen, siger Lone Hindø (S), formand for udvalget for sundhed og omsorg, til Århus Stiftstidende.

Udfordringer var kendte højere oppe

Den eksterne rapport, som er lavet af konsulentfirmaet Implement, forventes ifølge referatet fra mødet at blive offentliggjort i løbet af i dag, torsdag.

Ifølge TV2 fremgår det af i rapporten, at der har manglet kontinuitet og balance i ledelsen på Kongsgården, og der har manglet kompetencer blandt medarbejderne.

Selvom udfordringerne har været kendte af områdedirektionen, forstandere og bredere i Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg, har negative og selvforstærkende forhold bidt sig fast, og det har ikke været muligt at vende de kritisable forhold, skriver TV2.