Lidt over hver anden flygtning, der har været i Danmark mellem tre og seks år er i beskæftigelse, viser en gennemgang foretaget af Danmarks Statistik.
Det er markant højere end for de flygtninge, der har været i Danmark op til tre år. Her er det lidt over hver tredje, der er i beskæftigelse.
For de flygtninge, der har været her i over ti år, er det lidt under halvdelen, der er i beskæftigelse.
Pas på med sammenligning
Danmarks Statistiks specialkonsulent Jens Bjerre, der har arbejdet med opgørelsen, advarer i en pressemeddelelse mod at drage alt for mange konklusioner ved at sammenligne på tværs af årgangene.
- Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er tale om forskellige grupper, når vi taler om flygtninge, der har været i landet i kortere og længere tid.
- Grupperne kan derfor også være forskelligt sammensat med hensyn til alder, køn og uddannelsesniveau, hvilket kan påvirke beskæftigelsen, siger han i en pressemeddelelse til opgørelsen.
Stor forskel mellem mænd og kvinder
Tallene viser dog også, at der i alle grupperne er en stor forskel på, hvor mange mandlige og kvindelige flygtninge der kommer i arbejde.
Faktisk er forskellen mindst hos de flygtninge, der har været her i over ti år. Her er det 51 pct. af mændene, der er i arbejde, mens 42 pct. af kvinderne er i arbejde.
For de flygtninge, der har været her i seks til ti år er det over 60 pct. af mændene, der er kommet i arbejde, mens 37 pct. af kvinderne er i beskæftigelse.
Forskellen er størst blandt de flygtninge, der har været her tre til seks år. Her er 60 procent af mændene i arbejde, mens 24 pct. af kvinderne er det.
For de flygtninge, der har været kortest tid i landet, er 16 pct. af kvinderne i arbejde, mens 49 pct. af mændene er i arbejde.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.