dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Ledere og tillidsfolk på kursus: Aarhus vil have mere åbenhed i ældreplejen

Hvis kurset bliver en succes, kommer undervisningsmaterialet til fri afbenyttelse.

AARHUS: - Hvis ældrepleje kun får spalteplads, når der er skandaler eller kæmpesucceser, er det ikke et retvisende billede af hverdagen. 

Sådan lyder det fra Aarhus-rådmand Christian Budde (V), som mandag har budt velkommen til det første kursus i åbenhed i kommunens sundheds- og ældreforvaltning. 

Forvaltningens såkaldte åbenhedstræning er en følge af især dokumentarudsendelser om problemer i ældreplejen. Rådmanden meldte allerede sidste år ud, at han ønskede at skrotte medietræning og hemmelighedskræmmeri og i stedet lade åbenhed om fejl og mangler øge kommunens troværdighed.

Det skal ske gennem åbenhedstræningen, som er udviklet i samarbejde med organisationen ProPublica, der arbejder for god offentlig kommunikation baseret på demokratiske værdier. Der er tale om tre-timers kurser, som sætter spot på ytringsfrihed, og hvordan myndigheders åbenhed og gennemsigtighed kan være med til at forbedre den.

Brug for flere stemmer

Ud af de cirka 7.000 ansatte inden for ældrepleje og sundhedsfremme i Aarhus forventes 200 at komme gennem kurset i år. I første omgang deltager ledere, tillidsfolk og arbejdsmiljørepræsentanter.

- Mit mål er at skabe en arbejdsplads, hvor der er psykologisk tryghed nok til, at vi tør tale højt om vores egne fejl. Man kan kun lære af sine fejl, hvis man får talt om dem, forklarer rådmanden, som også mener, at der er behov for flere faglige stemmer i den offentlige debat.

- Nu slår vi helt fast, at det ikke bare er ok, men ligefrem velkomment, at medarbejderne fortæller om deres arbejde og arbejdsvilkår. Også selv om de ikke mener det samme som mig, siger han.

Hvis kurset bliver en succes, er det ProPublica og Aarhus Kommunes plan, at undervisningsmaterialet senere bliver stillet til fri rådighed for alle offentlige myndigheder.  

ak

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.