dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
København gør det nemmere for hjemmeplejen at parkere
Hjemmeplejen får blandt andet mulighed for at parkere på el-delebilspladser.
Foto: Københavns Kommune

København gør det nemmere for hjemmeplejen at parkere

Ansatte i hjemmeplejen får adgang til forskellige typer af reserverede p-pladser.

KØBENHAVN: Fremover får plejepersonalet i København lov at gøre brug af en del p-pladser, som ellers er reserveret til andre køretøjer. Det har et flertal i teknik- og miljøudvalget besluttet, oplyser kommunen.

Blandt andet får hjemmeplejen mulighed for at parkere på el-delebilspladser i hele byen, og der er også givet grønt lys til parkering i den kommende forbudszone i Middelalderbyen. Ydermere vil forvaltningen undersøge muligheden for at gøre brug af ambassadepladser, hvor det eventuelt kan lade sig gøre.

Som en tilføjelse til forvaltningens forslag til løsninger blev udvalget også enigt om at fritage køretøjer med hjemmeplejelicens for krav om opladning og tidsbegrænsning på ladepladser til elbiler, som gælder for alle andre bilister fra 8 til 19.

Erhvervspladser aften og nat

Hjemmeplejen benytter elbiler og har derfor lov til at parkere på elbilspladser. Herudover er der også udstedt licens, der giver hjemmeplejens biler mulighed for at benytte erhvervspladser i aften og nattetimerne.

I udgangspunktet vil der frem til og med 2025 blive oprettet 5.400 elbilspladser med lademulighed, 2.000 pladser til elbiler, hvor der ikke kan lades, mere end 2.000 delebilspladser og ca. 220 erhvervspladser.

Samlet set vil hjemmeplejen i 2025 have adgang til ca. 9.800 særligt reserverede parkeringspladser.

Dertil vil det med lovændringer være muligt at give hjemmeplejen lov til at parkere på yderligere ca. 1.600 særligt reserverede parkeringspladser. Hvis disse lovændringer bliver vedtaget, vil hjemmeplejen i 2025 kunne benytte sig af ca. 11.400 særligt reserverede parkeringspladser.

Hertil kommer muligheden for oprettelse af nye 24/7 erhvervspladser og særligt reserverede pladser til hjemmeplejen. Disse pladser vil dog kræve, at der afsættes budget til etableringen.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.