dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Hjemmeplejen kan slippe for ærgerlige P-afgifter

I årevis har de store kommuner ikke kunnet finde en løsning på, hvordan hjemmeplejen kan undgå parkeringsafgifter, især i aften og nattetimerne. Men løsningen har været der hele tiden, viser det sig.

I de store byer kører mange hjemmeplejere rundt og rundt for at lede efter ikke-eksisterende parkeringspladser om aftenen og natten. Det resulterer i, at medarbejderne ofte er nødsaget til at parkere ulovligt og risikerer at få en parkeringsafgift, som de selv hæfter for.

Samtidig befinder plejekrævende borgere sig i deres hjem, hvor de må vente på at få hjælp, fordi kørelisterne skrider, når plejepersonalet ikke kan finde et sted at holde.

Indtil nu har det lignet et uløseligt problem. For de ansatte har fået at vide, at det ikke kan lade sig gøre at indrette specielle parkeringspladser til plejepersonale.

Men det kan det – i et skriftligt svar til Fagbladet FOA skriver Transportministeriet nemlig følgende:

”Transportministeriet kan oplyse, at færdselsloven § 92, stk. 1, nr. 1 giver en kommune mulighed for at reservere parkeringspladser til særlige formål. Det kræver samtykke fra politiet, og kommunen skal kunne begrunde, hvorfor en reservation af parkeringspladser er nødvendig.”

Glæder sig over afklaringen

I Aarhus Kommune modtog rådmand for sundheds- og omsorgsforvaltningen Christian Budde (V) også selv den 29. juni et svar fra Transportministeriet om samme sag. Han glæder sig over afklaringen fra ministeriet.

- Det er lidt tosset, at vi ikke har været dygtigere til at kommunikere klart om det før, og så kan man jo pege fingre ad ministrene eller kommunerne. Men i hvert fald er den gode nyhed jo, at nu har vi fået klarhed omkring det, siger han til Fagbladet FOA.

Han oplyser, at han fredag skal mødes med kolleger fra landets fem andre store byer - København, Odense, Aalborg, Randers og Esbjerg - hvor et punkt på dagsordenen er udmeldingen fra Transportministeriet.

- Så skal vi finde ud af, hvad vi hver især kan gøre, og hvad vi kan gøre sammen. Det er en enormt uholdbar situation, at vores gode kollegaer i hjemmeplejen – særligt aften og nat – har bøvl med at finde parkeringspladser. Det fylder for meget og påvirker deres arbejdsmiljø og vores borgere, der nogle gange får for sent besøg af hjemmeplejen, siger Christian Budde.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.