dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
33 millioner ekstra til socialområdet bare i år
Direktionen i Nyborg er klar med en udviklingsplan, der skal få kommunens specialiserede socialområde på rette fod.
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

33 millioner ekstra til socialområdet bare i år

Ovenpå BDO-rapporten og de seneste måneders massive kritik er direktionen i Nyborg klar med dens forslag til en ny udviklingsplan for det specialiserede socialområde.

NYBORG: Direktionen i Nyborg Kommune er klar med en udviklingsplan, der skal få kommunens specialiserede socialområde på rette fod. Planen kommer som reaktion på rapporten fra revisionsfirmaet BDO i december, hvor der beskrives flere ulovlige forhold på området, samt de efterfølgende måneders kritik af politikerne, som har kendt til problemerne i flere år. 

Direktionen foreslår, at kommunen bare i år afsætter 33 mio. kr. ekstra til området. Det beløb vil de kommende år stige, så det i 2028 bliver 78,2 mio. kr.

Pengene skal blandt andet bruges på at ansætte 13 ekstra rådgivere i myndighedsafdelingen. I udviklingsplanen står der, at kommunen vil ansætte 10 medarbejdere på børne- og ungeområdet og tre medarbejdere på voksenområdet. Opnormeringen vil ske løbende fra maj frem mod efteråret i år.

Dyrt efterslæb

I udviklingsplanen hæfter Nyborg Kommune sig derudover ved, at sagsbehandlingen har et efterslæb i underretninger på børne- og ungeområdet, som "vil have en betydelig udgiftsdrivende effekt for de kommende år." 

I mandags kunne DR eksempelvis afsløre, at en større fejl hos Nyborg Kommunes social- og familieafdeling har resulteret i tre en halv måneds forsømmelse af i alt 277 vigtige henvendelser, herunder akutte underretninger vedrørende børns trivsel.

Udviklingsplanen bliver nu sendt til politisk behandling. Social- og handicapudvalget skal godkende planen den 28. februar, økonomiudvalget den 11. marts og til sidst byrådet den 19. marts.

Du kan læse udviklingsplanen her.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.