DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus-rådmand vil alligevel kulegrave omstridt plejehjem

Torsdag gik rådmand Jette Skive (DF) med til, at der skal foretages en ekstern undersøgelse af sagen om Kongsgården. Dagen inden havde hun afvist det.

AARHUS: Sundheds- og Omsorgsudvalget i Aarhus har fået indfriet sit ønske om, at sagen om omsorgssvigt på plejehjemmet Kongsgården skal undersøges af et eksternt firma.  

Det sker efter, at Jette Skive (DF), der er rådmand for sundhed og omsorg, torsdag gik med til at bestille en undersøgelse.

Hun havde dog dagen inden afvist at imødekomme ønsket fra udvalget, hvor samtlige medlemmer ønskede en uvildig og bagudrettet undersøgelse af sagen. I stedet kunne udvalget stille et byrådsforslag, mente hun og påpegede, at udvalget havde fået alle svar om sagen, og at man i stedet burde kigge fremad.

Torsdag, dagen efter at udvalget blev afvist, meldte Jette Skive dog ud på mail til medierne, at der var sket en misforståelse. Hun var i virkeligheden enig med udvalget i, at der skulle hyres et eksternt firma til en undersøgelse. 

Lyden forsvandt på virtuelt udvalgsmøde

Ifølge rådmanden skyldes misforståelsen lydproblemer på det virtuelle møde onsdag, hvor udvalget fremførte sit ønske om en ekstern undersøgelse. Det fremgår af mailen.

- Jeg hørte desværre ikke udvalgserklæringen på mødet, da lyden gik hos os. Det er en stor ulempe ved virtuelle møder i så svær en sag, og det førte til en misforståelse fra min side i forhold til undersøgelsens indhold, da jeg udtalte mig til pressen, står der i hendes mail.

Desuden oplyser Jette Skive i mailen, at hun 'har bedt forvaltningen om at tage fat i det eksterne firma og få igangsat alt det, som udvalget ønsker'.

Samlet udvalg med nye ønsker

På trods af udmeldingen fra Jette Skive torsdag kommer der nu nye ønsker fra udvalget. Det fremgår af en mail til rådmanden, som Hans Skou (V) og Lone Norlander Smith (EL), sendte søndag aften på vegne af hele Sundheds- og Omsorgsudvalget. 

Her skriver de, at udvalget foreslår, at 'undersøgelsens kommisorium aftales og fastlægges i et samarbejde mellem rådmand Jette Skive og Sundheds- og Omsorgsudvalget i Aarhus Kommune'. Derudover skriver de, at de foreslår, at 'rådmanden og udvalget i fællesskab peger på, hvem der skal forestå udarbejdelsen af den eksterne undersøgelse'.

Samarbejdet skal ifølge Hans Skou sikre, at hver en sten vendes i sagen, og at der kommer læring ud af den kommende undersøgelse ved at udvalgsmedlemmerne inddrages.

- Det ville betyde, at vi vil kunne få en undersøgelse, som kan bruges til det, som vi gerne vil. Nemlig læring. Man kan ikke gøre historien om, men vi skal for alt i verden lære af den tristesse, der er om Kongsgården, siger han til DK Nyt. 

- Derfor synes jeg, det er vigtigt, at alle i udvalget, som har været inde over det her, de har en mulighed for at komme med input til kommissoriet, siger han.