dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Minister slår fast overfor Haderslev:
Ældreboliger må udlejes ubegrænset til andre målgrupper

KORT NYT7. NOV 2023 9.45

HADERSLEV: Social- og Boligminister Pernille Rosenkratz-Theil (S) har i et brev til Haderslev Kommune forsikret om, at ældreboliger, som kommunen ikke kan leje ud til ældre, må udlejes til andre målgrupper uden tidsbegrænsning. I sommer, da kommunen åbnede op for at andre kunne leje sig ind på tomme ældreboliger, troede de ellers, at det skulle være tidsbegrænset, skriver JydskeVestkysten.

”Det er ikke en betingelse, at udlejningen sker på tidsbegrænsede lejeaftaler. Faktisk er udgangspunktet, at boligen skal udlejes uden tidsbegrænsning. Når lejeren fraflytter boligen, skal kommunen vurdere, om boligen kan udlejes til den berettigede personkreds. Hvis dette forsat ikke er muligt, kan boligen genudlejes til personer uden for den berettigede personkreds. Der er således ikke behov for at meddele jer dispensation”, står der i brevet.

I 2022 kostede tomgangsleje Haderslev Kommune fem mio. kr. I 2021 brugte kommunerne til sammen 259,4 mio. kr. på tomgangsleje.

apo

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.