dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Blev kaldt profitmaskine:
Bosted mister godkendelse, og ejerfirmaet går konkurs

Dalbygaard Botilbud i Mariagerfjord nåede at eksistere i 13 måneder. Et andet problematisk tilbud i firmaet levede i tre år.
15. FEB 2024 12.50

MARIAGERFJORD / RANDERS: Virksomheden Ofsi, Organisation for Social Indsats, ejet af Rie Bo Kanstrup, er under konkursbehandling ved Retten i Aalborg, oplyser Randers Amtsavis.

Seks dage før firmaet blev begæret konkurs, inddrog Socialtilsyn Midt godkendelsen af Dalbygaard Botilbud, der er en del af Ofsi og huser stofmisbrugere med forskellige psykiatriske diagnoser.

Dalbygaard, der ligger i Randers Kommune, åbnede for blot 13 måneder siden, og før det drev samme ejer et andet forsorgshjem i Mariagerfjord Kommune, Kanstrupgaard Forsorgshjem. Det åbnede i 2020 og blev lukket af Socialtilsynet i sommeren 2023: Forsorgshjemmet manglede ledelsesmæssige kompetencer, og "tilbuddets ledelse og direktion virker styret af økonomiske hensyn frem for omsorgen for borgeren", lød det direkte i tilsynets afgørelse.

Ofsi havde ellers i første omgang fået afslag på at åbne Dalbygaard som en knopskydning på grund af for ustabil drift og høj personalegennemstrømning, men blev siden godkendt som et selvstændigt tilbud.

Udslusnings-fidus

I december 2022 kunne vi berette, at formanden for socialudvalget i Mariagerfjord, Jan Andersen (V), kritiserede Kanstrupgaard for at være en profitmaskine, fordi Rie Kanstrup selv ejer den bygning, som bostedet lejer sig ind i. 

Dertil påførte Ofsis konstruktioner dengang kommunen udgifter, fordi forsorgshjemmet slusede beboere ud i permanente boliger i kommunen. Boliger, som via en række holdingselskaber også blev ejet af Rie Kanstrup. 

Fra Dalbygaard har tidligere ansatte fortalt til Randers Amtsavis, hvordan de fragtede beboere rundt i deres egne biler, når beboerne skulle købe stoffer eller ud at handle. Rotteproblemer forblev uløste, voldsepisoder med trusler på livet blev ikke taget alvorligt af ledelsen, ligesom uuddannet personale skulle udlevere medicin.

Styrelsen for Patientsikkerhed gav i november derudover tre påbud.

 

 

 

  

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.