DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Brugte mundbind er en sundhedsrisiko for vej-ansatte

Risikoen for smitte kræver ekstra omhu med indsamling af affald på gaderne.

Påbud og anbefalinger om at bruge mundbind i den offentlige trafik betyder, at store mængder efterfølgende skal smides ud. Det kan både kræve flere tømninger af offentlige affaldsspande og opsamling af mundbind, der røg ved siden af.

Det sidste har givet problemer ved busstoppesteder i Aarhus, hvor kommunen har måttet lave særlige instrukser til de medarbejdere, der holder byen ren, så de ikke risikerer smitte, skriver TV2 Østjylland

De berørte medarbejdere skal bruge engangshandsker, spritte ekstra godt af, og så må de ikke røre ved mundbindene med hænderne. I stedet har de fået udleveret en personlig snapper, som de ikke må dele med andre. Den skal også desinficeres efter brug med en særlig væske.

Samtidig opfordrer driftschef ved Teknik og Miljø Kim Gulvad Svendsen borgerne til at bruge det halve sekund ekstra på vej ud af bussen, det tager at sikre sig, at bindene rammer skraldespanden og ikke ved siden af.

Også togpassagerer bruger mundbind, og det er DSB, der har ansvaret for affaldsindsamling på perronerne, oplyser BaneDanmark til DK Nyt.

Hos DSB er de brugte mundbind ikke noget, der indtil videre har været ekstra fokus på, oplyser DSB. Men hvis nogen oplever problemer med løbske mundbind, vil man selvfølgelig tage det op.