dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Drabstiltalt skal afgive sin forklaring på dagens retsmøde

Måske der kan komme svar på, hvorfor sosu-hjælperen havde piller derhjemme, og hvorfor hun havde åbnet medicinskabet på Plejecenter Tirsdalen 25 gange.

RANDERS: På torsdagens retsdag skal den tiltalte sosu-hjælper afgive sin forklaring på, hvad der er foregået på Plejecenter Tirsdalen op til en række mistænkelige indlæggelser af beboere tidligere på året.

På sidste del af den første retsdag i sagen onsdag kom flere detaljer frem om den tiltaltes færden på plejecentret. Blandt andet kunne anklageren redegøre for, at kvinden havde en hyppig gang i medicinskabet.

Et log-system overvåger, hvornår ansatte åbner ind til medicinen, og det kom frem, at nøglen tilhørende den tiltalte sosu-hjælper åbnede skabet 25 gange i perioden fra 1. december indtil 16. marts.

Sammenlignet med hendes kolleger, så tilgik ni ansatte sammenlagt skabet 16 gange i samme periode. 

Der kan være en logisk forklaring på tiltaltes hyppige besøg, da der i skabet står en lift, som sosu’erne skal bruge i andre sammenhænge. 

Flere spørgsmål rejst

Anklageren kunne forklare, at tiltaltes computer efter ransagning viste, at hun havde søgt på lægemidlet Baclofen samt virkningen af det d. 28. februar. Altså før nogen vidste, at de indlagte beboere havde akkurat dette lægemiddel i blodet.

Derudover blev spørgsmålet rejst om, hvorvidt hun kunne have haft medicinen derhjemme på grund af et pillemisbrug. Da kunne anklageren redegøre for, at der gennem en hårprøve hos den tiltalte var fundet Mirtazapin, men hverken Baclofen eller Diazepam, som er de tre centrale lægemidler i sagen.

Måske vi kan blive klogere på, hvordan medicinen er havnet i tiltaltes private hjem, hvorfor hun har søgt på lægemidlet Baclofen, og hvorfor hun så hyppigt har åbnet medicinskabet, når hun skal afgive sin forklaring på torsdagens retsdag. Hun nægter sig fortsat skyldig i alle anklager mod hende. 

Der vil i løbet af sagen blive afhørt 39 vidner, blandt andre en række pårørende, kollegaer til den tiltalte samt lægefagligt personale. 

 

Rettelse: Den tiltalte er sosu-hjælper og ikke sosu-assistent, som vi først skrev.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.