dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Fire kommuners borgere kan få parterapi online gratis
Parterapi kan foregå derhjemme online og for borgere i fire kommuner er det i forbindelse med et forskningsprojekt gratis. (Arkivfoto)
Foto: Søren Bidstrup, Ritzau Scanpix

Fire kommuners borgere kan få parterapi online gratis

Et igangværende forskningsprojekt om parterapi online kommer borgere i Syddjurs, Mariagerfjord, Ikast-Brande og Gentofte til gode.

Over en periode på fire år frem til 2025 kan borgere i fire kommuner få hjælp til parforholdet i et online-univers og samtidig være med i et forskningsprojekt lavet af Aarhus Universitet med titlen "Styrk familiens trivsel".

Det fremgår af projektbeskrivelsen fra Psykologisk Institut, at de fire kommuner, der implementerer strategien, er Mariagerfjord, Ikast-Brande, Gentofte og Syddjurs Kommuner. Ud over at deltagerne skal være bosat i en af de fire kommuner, skal de bo sammen med deres partner og have hjemmeboende børn. Det skønnes, at ca. 750 par vil deltage i projektet årligt.

En stor dansk undersøgelse fra 2015 viste, at kun et ud af ti par med krise havde søgt professionel hjælp, og at nogle af barriererne for at søge hjælp er økonomi og logistiske udfordringer. På den baggrund vil projektet implementere en kommunal strategi for at fremme adgangen til online-tilbud. Det kan fx være tilmelding til en par-guide via e-mail, spørgeskema-partjek og telefonrådgivning. Projektets tilbud ses her.

Som tidligere fortalt i DK Nyt er fx direktør i Center for Familieudvikling i Syddjurs Mattias Sølen Due glad for adgangen til ét samlet univers med fokus på parforholdet. "Vi ser store perspektiver i at udbrede mere viden på dette område, så endnu flere kan passe på parforholdet - til gavn for familier og børns trivsel", lød det.

Projektet er udviklet i samarbejde mellem Aarhus Universitet (data-ansvarlig) og Center for Familieudvikling (databehandler). Det er økonomisk støttet af Samfonden i fire år, 2021-2025. Samfonden har desuden støttet Center for Familieudvikling, der er projektleder mht. implementeringen i praksis.

cwa
 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.