KØBENHAVN: Det var krænkende, da en lægekonsulent fra Københavns Kommune skrev om 'mirakler' og antydede et økonomisk motiv hos en sygemeldt, da han beskrev sag om en arkitekt med kronisk træthedssyndrom. Det har Københavns Byret slået fast.
Forbundet Arkitekter og Designere havde sagsøgt kommunen og har fået ret i, at lægekonsulenten har krænket en arkitekt ved at hentyde til, at hun ikke fejler noget.
Dommen slår fast, at der er tale om grove gentagne retsstridige krænkelser af arkitektens ære. Blandt andet skriver lægen som svar i en sygedagpengesag 'mirakuløs helbredelse' og henviser til et vækkelsesmøde i Forum, hvor en kvinde i kørestol pludselig kunne gå.
Det er ifølge retten også krænkende, når lægekonsulenten udtaler, at mange sygdomme hænger sammen med, at der er et 'økonomisk kompensationssystem'.
Kronisk træthedssygdom
Speciallæger har ellers konkluderet, at arkitekten lider af kronisk træthedssyndrom og aldrig kommer til at passe et almindeligt arbejde.
Anna Pålsson, der er faglig sekretær i Forbundet Arkitekter og Designere, glæder sig over dommen.
- Det er rart, at man ikke kan tillade sig at sige alt til syge borgere, og at der er grænser for, hvor meget man kan tillade sig at skrive, siger hun.
Forbundet havde på vegne af arkitekten krævet 60.000 kr. i godtgørelse. Men arkitekten, der i dag er i arbejdsprøvning i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, får kun 5000 kr.. Retten mener, at lægesvaret kun gør begrænset skade, når det ikke er offentliggjort.
- Vi er lidt ligeglade med, om hun bliver rig eller ej af det her. Det handler mere om at få sat hælen i end at blive rig. Vi håber, at dommen betyder, at kommunerne opfører sig mere anstændigt fremover, siger Anna Pålsson.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.