dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Kommuner får hård kritik for deres tilgang til velfærdsteknologi

Der mangler nationale krav til, hvordan kommunerne bruger velfærdsteknologi, lyder kritikken fra FOA og brancheforening.  

Kommunerne i Danmark har frie hænder, når det handler om, hvordan de gør brug af velfærdsteknologi. Og det er et problem. Det mener Morten Rasmussen, som er formand for brancheorganisation for producenter af velfærdsteknologi, Danish.Care.

- Vi efterspørger en national tilgang til velfærdsteknologi, så ansvaret ikke er placeret i hver enkelt kommune. Mange kommuner ved ikke, hvor de skal starte, og de mangler et bedre overblik, siger Morten Rasmussen til Fagbladet FOA.

- Der er brug for en national database og en bedre vidensdeling på tværs af kommunerne. Vi skal ikke pege på konkrete virksomheder, men på nogle løsningsområder, som har en dokumenteret effekt, siger Morten Rasmussen.

Hos FOA kritiserer formand Mona Striib også den nuværende tilgang i kommunerne.

- Når alle kommuner vil have deres egne selvstændige og unikke løsninger, spærrer det vejen for at gøre noget fornuftigt og rentabelt, siger hun til Fagbladet FOA.

KL: Arbejder på at styke kommunernes brug af teknologi

Kontorchef i Center for sundhed og ældre i KL, Nanna Skovgaard, fortæller, at man er opmærksom på kritikken.

- Målet om at være digital først er noget, vi er helt indstillet på at gå ind i. Vi tror på, at man skal vælge nogle få teknologiområder, hvor man sætter en forpligtende aftale ind, siger Nanna Skovgaard til Fagbladet FOA.

Nanna Skovgaard siger, at KL de seneste par år har brugt flere kræfter på at styrke kommunerne i brugen af velfærdsteknologi. Blandt andet har KL inviteret alle kommuner til at blive en del af et teknologipartnerskab, hvor de kan udveksle ideer og få hjælp til at implementere digitale løsninger, som for eksempel skærmbesøg i hjemmeplejen. 33 ud af landets 98 kommuner har foreløbig meldt sig til.

Morten Rasmussen fra Danish.Care mener dog ikke, at KL’s partnerskabsinitiativ er godt nok.

- Det er godt, at KL opfordrer til at inspirere, men det er halvfrivilligt og ikke forpligtende. Hvis de store kommuner er enige om, hvilke teknologier der har det største potentiale, så kan deres erfaringer være grobund for en national tilgang, siger Morten Rasmussen.

amp

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.