DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Samspilsramt:
Konsulenter hjælper politikere med at opføre sig ordentligt

Både i Esbjerg og i Randers har politikerne hidkaldt konsulenter til at hjælpe med at forbedre samarbejdet i byrådet og mellem politikere og ansatte i forvaltningen.

ESBJERG / RANDERS: I efteråret sidste år kulminerede et tiltagende dårligt klima i byrådet i Randers med en skriftlig mistillidserklæring til kommunaldirektøren. Forud var gået flere byrådsmøder for åbne og lukkede døre, hvor politikerne brugte hårde ord om hinanden og ansatte i kommunen. Det skriver Kommunen.dk.

Det fik borgmester Torben Hansen (S) til at udtale til Randers Amtsavis: ”Nu må det snart være slut med det her galehus”, og han kontaktede konsulent Lars Muusmann for at få hjælp.

Også i Esbjerg har der været problemer med samspillet i byrådet og mellem politikerne og de ansatte i forvaltningen. Det fik borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til at hyre konsulent Lars Lundgaard.

Lars Lundgaard fortæller, at problemerne i Esbjerg og Randers langt fra er et særsyn:

- Et godt samarbejdende byråd er afhængig af alle byrådsmedlemmer, siger han til Kommunen.dk

-Jeg betragter slet ikke problemerne i Esbjerg som værende på niveau med situationen i Randers. I Esbjerg er det på et hverdagsniveau, det er ikke alarmerende.

 

Læs hele historien på Kommunen.dk.