DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Covid-19-smittede skal kunne isoleres i boliger, som kommunerne skal stille til rådighed. Borgerne skal være selvhjulpne.
Foto: Casper Dalhoff, Ritzau Scanpix

Lovforslag på vej: Kommuner skal tilbyde boliger til selvisolation

Som led i ny teststrategi skal muligheden for selvisolation forbedres, fremgik det på formiddagens pressemøde. Flere kommuner er allerede klar med boliger.

En ny teststrategi for det kommende kvartal skal sikre, at der kommer bedre muligheder for selvisolation.

Det sagde statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag formiddag på et pressemøde. 

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) uddybede, at kommunerne vil stille feriecentre, hoteller eller lignende til rådighed som et frivilligt tilbud om selvisolation.

Dermed kan man blive isoleret uden for eget hjem, hvis man eksempelvis bor i en lille lejlighed, hvor der ikke er plads til at isolere sig selv. Der er tale om en frivillig ordning, og den gælder kun personer, der er selvhjulpne.

Regeringen vil snarest fremsætte et lovforslag. Det skal give kommunerne ansvaret for at stille isolationsmuligheder til rådighed for smittede borgere, oplyste han.

Flere er i gang

Som omtalt på DK Nyt i går, er flere kommuner allerede i gang. Blandt andet tilbyder Viborg værelser med bad, mens Skanderborg netop har fundet 11 pladser på et plejehjem.

Isolationsboligerne er led i en strategi, hvor der lægges øget vægt på opsporing af tætte kontakter til de smittede. Desuden skal flere testes.

- Myndighederne vil allerede fra denne uge begynde at opspore, hvem de smittede har været i kontakt med. Så de kan blive isoleret hurtigt, så vi kan bryde smittekæderne, sagde Mette Frederiksen.

Regeringen vil senere fremlægge en plan for teststrategien i efteråret, lyder det fra regeringen.

ak / Ritzau