dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Mistanke om prostitution blandt anbragte på Fensmarkgade

En række interne dokumenter og tidligere ansatte på Fensmarkgade beretter om  frygt for prostitution blandt unge piger.

KØBENHAVN: Kommunen.dk og Politiken kan nu på baggrund af interne dokumenter, whistleblowerhenvendelser, tilsynsdokumenter og samtaler med pårørende og tidligere medarbejdere afdække en række alvorlige forhold for de anbragte unge piger på den københavnske institution Fensmarkgade.

Blandt andet viser interne dokumenter og henvendelser fra politiet, at der har været en udbredt bekymring for prostitution blandt de anbragte piger under 18 år.

Mindst fem nu tidligere ansatte fortæller, at ledelsen i årevis er blevet orienteret om problemet uden at handle tilstrækkeligt på det. Ledelsen og de ansatte har ellers en skærpet underretningspligt, hvis de er særligt bekymrede for de unges trivsel.

- Enkelte af pigerne sov det meste af dagen, men så fik de en besked, gjorde sig i stand og var ude i en time eller halvanden. Det skete, samtidig med at nogle af dem pludselig kom til penge. Der blev observeret mange pengesedler på værelset. Det giver simpelthen ikke mening, at de skulle komme fra et andet sted, siger Christina Larsen, der er tidligere pædagog på Fensmarkgade.

Hun kritiserer ledelsen for ikke at have gjort tilstrækkeligt for at beskytte de unge piger mod prostitution. 

- Vi er nogle, der tager bekymringen op på et personalemøde. Men den bliver lagt ned, da de siger, at ”det kan vi ikke bevise”. Så de unge får jo bare lov til at fortsætte.

Hverken institutionsleder Mark Krüger Hansen eller centerchef Klaus Scheibye har ønsket at blive interviewet.

Læs hele historien på Kommunen.dk

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.