dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Nye kulturlaboratorier til børn og unge uden for fælleskabet
Det første af tre kulturlabs' åbner i det almene boligområde Brøndby Strand.
Foto: Anders Holst Pedersen/Ritzau Scanpix

Nye kulturlaboratorier til børn og unge uden for fælleskabet

Snart åbner det første af tre kulturlaboratorier, som skal skabe kreative aktiviteter for børn og unge i almene boligområder, der står uden for fællesskabet.

BRØNDBY: Den 29. april åbner det første af tre kulturlaboratorier, som skal skabe kreative aktiviteter for børn og unge i almene boligområder. Det første kulturlaboratorie ligger i Brøndby Strand. Laboratorierne bliver drevet af unge og det er første gang at kulturhuse af den slags åbner. Det skriver Brøndby Kommune.

Foreningen bag kulturlaboratorierne er NGO'en Turning Tables Danmark. Foreningen blev etableret i 2016 og siden 2018 har dens arbejde centreret sig omkring børn og unge i de almene boligområder. 

For Martin Højland, direktør og stifter af Turning Tables Danmark, er åbningen helt særligt:

- Vi er både spændte og stolte over endelig at åbne Kulturlab’et i Brøndby Strand. Området har en helt særlig plads i vores hjerter, da det var her, at vi tilbage i 2018 lavede den første kreative workshop for børn og unge i et alment boligområde, fortæller han.

Særligt fokus

Foreningen Turning Tables Danmark skriver på dens hjemmeside, at aktiviterne er for alle børn og unge. Dog har den et særligt fokus på dem, der står uden for fællesskaberne. Unge, der ifølge foreningen normalt ikke kommer til orde i samfundet. Med det mener foreningen bl.a. børn og unge med anden etnisk baggrund og børn der bor i parallelsamfund eller udsatte boligområder.

Derfor er det heller ikke tilfældigt at de tre kulturlaboratorier åbner i almene boligområder. Foruden det i Brøndby Strand, åbner Kulturlab Kapellet på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København den 2. september og Kulturlab Æblehaven/Rønnebærparken i Roskilde åbner den 9. september i år.

Antallet af boligområder på regeringens liste over parallelsamfund og udsatte boligområder faldt i 2022 for femte år i træk, viser den seneste opgørelse fra Indenrigs- og Boligministeret. Udviklingen skyldes bl.a. forskellige forebyggende og nedbrydende indsatser, der forløber i perioden 2019 til 2026.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.