DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Pelsede robotter skal øge livskvaliteten på plejehjem

KORT NYT7. MAR 2021 15.00

VIBORG / SKIVE / AALBORG: En social robot, hvis eneste formål er at skabe glæde, rykker ind på plejehjem i Viborg, Skive og Aalborg. Formålet er at undersøge, om sociale robotter kan medvirke til at øge livskvaliteten og mindske udadreagerende adfærd hos mennesker med demens. 

Robotterne har store øjne, blød pels og forsøger med kurrende lyde at komme i kontakt med alle omkring sig. Robotten er udviklet i Japan og har navnet Lovot - en sammentrækning af love og robot. Henrik Steemstrup, der er projektleder fra Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune, håber robotterne kan bedre skabe til de demente.

- Vi ved, at mennesker med demens har et meget stort behov for at få stimuleret deres sanser i et trygt miljø. Og det har vi en forventning om, at de sociale robotter kan medvirke til. Lovot søger kontakt med alle omkring sig, men giver ikke op, hvis den bliver afvist. Derfor har vi en formodning om, at Lovot kan skabe bedre kontakt til nogle mennesker, som kan være svære at skabe en relation til, siger han.

Ritzau