dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Plejehjemslæger er en gevinst i Ringsted
Lægernes større kendskab til beboerne og deres bedre samarbejde med personalet har haft positive effekter i Ringsted. (Genrefoto)
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Plejehjemslæger er en gevinst i Ringsted

På landsplan er det målet, at 80 pct. af alle plejehjem i løbet af i år skal have en fast læge tilknyttet.
21. MAR 2024 15.15

RINGSTED: Mindre medicin, færre indlæggelser, større tryghed og en værdigere sidste levetid. Det er de positive erfaringer, som Ringsted Kommune har med, at beboere på kommunens plejecentre tilbydes at skifte fra egen læge til fast tilknyttede plejehjemslæger. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Med Ringsted Kommunes indføring af plejehjemslæger i oktober 2023 er der tilknyttet faste læger til de enkelte plejecentre. Det skaber en tættere dialog mellem lægen og de ansatte om og med beboerne, der er til gavn for alle.
 
– Udfordringen var tidligere, at når hver beboer havde hver sin egen læge, arbejdede vi fra personalets side sammen med forskellige lægehuse. Det blev tit lidt overfladisk, fordi meget af korrespondancen foregik over mail eller telefon, siger Bente Lyk Adolph, sygeplejerske på Plejecentret Solbakken, til mediet.

80 procent i 2024

På landsplan blev ordningen om faste læger på landets plejehjem aftalt mellem Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Ordningen trådte i kraft i 2022. 

Ambitionen var dengang, at 80 procent af alle plejehjem skulle have en fast plejehjemslæge i 2024.

Ifølge en undersøgelse fra 2014 fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd blev andelen af beboere, der blev indlagt med forebyggelige indlæggelser, reduceret med knap 28 procent på de plejehjem, der havde en fast læge tilknyttet.

dotn
 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.