dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

PPR-indsatsen i 10 kommuner får et løft

En pulje på 50 mio. kr. i år fordeles mellem 10 kommuner.

I nogle kommuner er der særligt mange børn, som har behov for ekstra hjælp i deres skole eller børnehave.

Den erkendelse fik et konkret udtryk i finansloven for 2024, hvor aftaleparterne besluttede at afsætte en pulje på 50 millioner kroner i 2024 og 80 millioner kroner årligt i 2025-2027 til flere hænder i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) til de cirka 10 procent af kommunerne, der har det største behov for flere medarbejdere i PPR.

Nu får 10 kommuner tilbudt penge fra puljen, oplyser Børne- og Undervisningsministeriet. De 10 kommuner er Albertslund, Ballerup, Brøndby, Guldborgsund, Herlev, Ishøj, Kalundborg, Langeland, Lolland og Slagelse.

- Med denne økonomiske håndsrækning ønsker vi mere personale med ekspertviden til at støtte op om børnene. Det skal blandt andet reducere ventetiden hos PPR, siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

Erfaringer også til gavn for andre

Kommunerne er udvalgt, fordi de rangerer højest på Indenrigs- og Sundhedsministeriets socioøkonomiske indeks for 2024, der måler kommunernes relative udgiftsbehov i forhold til andre kommuner på basis af en række socioøkonomiske kriterier.

Pengen fra puljen skal også hjælpe PPR-personalet med forebyggende arbejde, så de kan være mere til stede i dagtilbud og skoler.

PPR-medarbejderne kan bl.a. understøtte tilrettelæggelse af undervisning og mellemformer, herunder eksempelvis co-teaching, NEST-klasser samt indsatser, der styrker de specialpædagogiske kompetencer, herunder øget supervision og rådgivning i dagtilbud og skoler. 

De erfaringer, som de udvalgte kommuner får, kan samtidig give viden, der kan komme landets øvrige kommuner til gode.

Den konkrete fordeling af pengene til de 10 kommuner, der ses i oversigten herunder, sker ud fra kommuners børnetal (0-17-årige) i 2024, og vil blive genberegnet i hvert af årene 2025-2027 på baggrund af de senest tilgængelige børnetal. 

 

Skærmbillede 2024-06-17 kl- 11-38-33  

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.