dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Skolechef giver ingen svar på konsekvenser for anklagede børn

Køge Kommune kender til tre alvorlige episoder på Borup Skole. De involverer syv til ti børn, siger skolechef.

KØGE: Køge Kommune kender til tre alvorlige episoder på Borup Skole omhandlende syv til ti børn. Det siger chef for dagtilbud og skoler i Køge Kommune Lars Nedergaard på et pressemøde onsdag aften.

Lars Nedergaard oplyser, at kommunen er i kontakt med de involverede parter.

- Vi har indsatser i gang for de enkelte elever, de enkelte familier og for skolen som helhed, siger han. Lars Nedergaard ønsker ikke at gå ned i de enkelte sager.

Det er blevet beskrevet af flere medier, herunder sn.dk og TV 2, at flere elever i indskolingen på Borup Skole angiveligt har oplevet grænseoverskridende adfærd fra jævnaldrende børn på skolen. Ifølge de to medier er der både tale om vold og i nogle tilfælde grove seksuelle krænkelser.

Dialogmøde

Tidligere onsdag inviterede Køge Kommune forældre, der har børn i indskolingen på Borup Skole, til et dialogmøde.

Mødet var lukket for pressen, men efter mødet gav flere forældre udtryk for, at de var frustrerede. Det handlede blandt andet om, at der ikke kom svar på, hvad der skal ske med den gruppe børn, der angiveligt har krænket andre børn på skolen.

På pressemødet blev Lars Nedergaard flere gange spurgt ind til, hvad der skal ske med de børn. Det undlod skolechefen dog at svare på.

- Jeg kan sige, at vi er i dialog med de forældre, der er berørte, og vi kommer til at lave handlinger, der gør, at vi kommer godt videre herfra, siger han.

Lars Nedergaard oplyser desuden, at alle børn på Borup Skole med forældrenes accept kan få tilbudt timer hos en psykolog. Hvis det ikke kan håndteres af de ansatte psykologer i kommunen, vil den købe ekstern psykologhjælp, lyder det. Skolechefen erkender desuden, at kommunen kunne have kommunikeret bedre undervejs.

- Selv om vi synes, at vi har kommunikeret meget, kunne vi tydeligvis have kommunikeret bedre, siger han.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.