dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Minister vil undersøge, om Borup-krænkelser går igen i hele landet

TV2 har modtaget henvendelser om krænkelser, der ligner dem på Borup Skole, og det skal nu undersøges. KL vil hjælpe med undersøgelsen.

KØGE: Det skal nu undersøges, om grænseoverskridende adfærd på Borup Skole i Køge er udtryk for en bredere tendens. Undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) vil række ud til landets kommuner, efter at TV2 har modtaget flere henvendelser om lignende forhold på andre skoler i hele landet.

- Jeg vil danne mig et overblik over, om sagen fra Borup er et enkeltstående tilfælde eller udtryk for en bredere tendens, som vi også bør forholde os politisk til på Christiansborg, siger han i en skriftlig kommentar til TV2.

KL støtter ministeren

KL kalder det "klogt" af ministeren. Det siger børn og skolechef i KL Peter Pannula Toft til Ritzau.

- Vi bifalder, at ministeren rækker ud. Det er godt at få mere viden om, hvorvidt det er et enkeltstående tilfælde, eller om der er tale om en tendens, siger han.

De seneste dage har det regionale medie sn.dk og TV 2 berettet om, at flere elever i indskolingen på Borup Skole angiveligt har oplevet grænseoverskridende adfærd. Siden da har TV 2 modtaget over 25 henvendelser om krænkelser ligesom dem på Borup Skole.

Peter Pannula Toft ønsker ikke at udtale sig om den specifikke sag, men:

- Først og fremmest er det vigtigt at sige, at ingen børn eller unge skal opleve overgreb af fysiske eller psykiske slags. Vi ønsker - ligesom kommunerne - at komme til bunds i de her sager. Derfor er det godt, at ministeren igangsætter en undersøgelse.

KL har derfor været i kontakt med Undervisningsministeriet for at tilbyde at hjælpe.

- Vi kan hjælpe med at sende breve ud, vi kan hjælpe med at gå ind i en dialog om, hvordan man bedst laver sådan en undersøgelse, siger han.

KL har på stående fod ikke et overblik over, om der er lignende krænkelsessager i andre kommunale skoletilbud. Men det er vigtigt, at skolerne har fokus på, at det kan finde sted - og at alle medarbejdere er klar over, hvordan der skal handles, hvis man bliver opmærksom på, at der kan være udfordringer i en børnegruppe.

Peter Pannula Toft henviser til, at skolerne har handleplaner, de kan bruge som redskab, hvis behovet opstår.

- Det er vores indtryk, at handleplanerne ligger der og er opdaterede. Det skal de mindst hvert fjerde år. Det gør de langt, langt de fleste steder.

Børn på seks til ni år

Ifølge det regionale medie sn.dk og TV2 er der på Borup Skole tale om vold og i nogle tilfælde grove seksuelle krænkelser. Sn.dk har citeret en besked på platformen Aula fra skolens leder Jakob Dalgas, hvor det fremgår, at der ifølge skolen er tre til seks børn involveret, som er i alderen seks til ni år.

Sagen har ført til, at børnene på skolen vil være under opsyn. Tidligere har skolen besluttet, at børnene skulle følges to og to på toilettet. Den ordning er dog lagt ned igen grundet modstand.

Køges borgmester, Marie Stærke (S), kalder sagen for "tragisk".

- Noget kunne tyde på, at en del af opfølgningen på sagerne, som forvaltning og ledelse kender til, kunne være håndteret bedre overfor resten af forældregruppen og øvrige elever, skriver hun i et opslag på sin Facebook-side.

/ritzau/

Opdateret kl. 11.30 med afsnit om, at KL bakker ministeren op.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.