dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Syddanmark og Mødrehjælpen indgår otteårigt samarbejde
Region Syddanmark og Mødrehjælpen har de seneste to år samarbejdet, og en ny aftale er nu indgået.
Foto: Christian Bowen/Unsplash

Syddanmark og Mødrehjælpen indgår otteårigt samarbejde

Den nuværende partnerskabsaftale udløber, og Mødrehjælpen vandt udbud.
14. JUN 2024 6.52

SYDDANMARK: Region Syddanmark og Mødrehjælpen indgår en ny, otteårig partnerskabsaftale, så flere sårbare familier kan få støtte og rådgivning, oplyser regionen.

Parterne har gode erfaringer fra et eksisterende, toårigt samarbejde og har startet knap 500 forløb op siden 2022.

Samarbejdet retter sig mod nybagte forældre, der har behov for særlig, ekstra støtte. Det kan f.eks. være gravide kvinder, der er ramt af depression, diabetes, eller som tidligere har mistet et barn.

Den nye partnerskabsaftale løber fra 1. september 2024 og foreløbig frem til 2032 og er et tilbud, der primært er målrettet syddanske gravide og familier, der er udfordret af fysiske eller psykiske sygdomme, eller som står med økonomiske, familiære og sociale udfordringer.

Et nytænkende samarbejde 

Regionsrådsformand Bo Libergren (V) fremhæver det som et godt eksempel på, hvordan sundhedsvæsen og civilsamfund kan løfte hinanden:

- Det er et forbilledligt eksempel på, hvordan en privat, social organisation og et offentligt sundhedsvæsen kan gå sammen. Mødrehjælpen har opbygget en enorm erfaring og ekspertise på området over mange år, og vores fødesteder har været meget tilfredse med samarbejdet. 

Ninna Thomsen, direktør for Mødrehjælpen kalder det modigt af Syddanmark at nytænke, hvordan opgaver på tværs af sektorer løses.

- Det skaber stor værdi for rigtig mange gravide og børnefamilier i sårbare situationer, når vi arbejder sammen på tværs, siger hun.

Konkret betyder aftalen, at familierne bl.a. kan få rådgivning hos socialrådgivere eller deltage i gruppeforløb, der kan støtte dem under graviditeten og forberede dem på fødslen og opstarten på familielivet.

Som noget nyt vil den nye aftale give bedre mulighed for at lave rådgivning tættere på de sårbare familiers bopæl og mulighed for telefoniske og virtuelle rådgivningsforløb.

Fakta

Opgaven med støtte til sårbare familier har været i udbud, hvor to aktører bød på at indgå partnerskabsaftalen med regionen. Mødrehjælpen vandt udbuddet.

Den nye partnerskabsaftale træder i kraft den 1. september 2024 og løber frem til august 2032.

Indsatsen består af tre dele:

  • Individuelle rådgivningsforløb
  • Gruppeforløb
  • Tilbud om støtte via eksisterende tilbud i civilsamfundet

Familierne kan selv henvende sig telefonisk eller i den åbne rådgivning eller få tilbuddet via en jordemoder.

Aftalen koster ca. 2,5 mio. kr. om året og er et supplement til regionens fødeplan.

 
dotn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.