dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Unge med særlige behov skal drive vandrerhjem
Fra venstre: Bjarne Nielsen (udvalgsformand), Morten Ravn (forstander, Kilden STU og botilbud), Hanne Rose Andersen-Aagaard (bestyrelsesmedlem, Kilden STU og botilbud)
Foto: Stevns Kommune

Vinder udbud:
Unge med særlige behov skal drive vandrerhjem

Stevns Kommune har efter en udbudsproces valgt Kilden STU og botilbud som ny forpagter af Stevns Vandrerhjem. De unge skal have vigtig, praktisk erfaring
16. JAN 2024 13.23

STEVNS: Tidligere i år opsagde den hidtidige forpagter samarbejdsaftalen, og derfor var der behov for at finde en ny forpagter, som kan drive kommunens eneste vandrerhjem videre.

Den forpagter har Stevns Kommune nu efter et udbud fundet i form af Kilden STU og botilbud. Kilden STU og botilbud har fremlagt en visionær plan for vandrerhjemmet, som flugter med kommunens ambitioner, lyder det i en pressemeddelelse fra Stevns Kommune.

- Vi skal kunne tilgodese mange målgruppers forskellige behov, og derfor var det magtpåliggende for os at finde en samarbejdspartner, som vil drive vandrerhjemmet videre i den ånd, det er skabt. At vi samtidig kan imødekomme et stort behov for at give en gruppe unge med særlige behov under uddannelse vigtig, praktisk erfaring er kun et stort plus, og jeg glæder mig til at se vandrerhjemmet og de unge udvikle sig sammen’, siger Bjarne Nielsen (V), formand for Udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme.

Skal bevise at socialøkonomiske virksomheder kan bidrage til lokal vækst

Med den nye aftale er der altså både fokus på stedets økonomi og omsætning samt unges læring og uddannelse. Stevns Kommune tror på et langvarigt samarbejde med en ambitiøs aktør, som oven i købet har en meget stærk lokal forankring. Det samme gør den nye forpagter.

- Vores mål med forpagtningen af Stevns Vandrerhjem er at tilbyde eleverne på STU en praktisk erfaring inden for køkkendrift, gæsteservice og vedligeholdelse samtidig med, at vi leverer en førsteklasses service til vandrerhjemmets gæster. Vi er forpligtet til at opretholde de høje standarder, som vandrerhjemmet er kendt for, og ser frem til at integrere dette med en innovativ og inkluderende tilgang. Vores engagement i Stevns Vandrerhjem vil dog ikke kun tilbyde praktisk erfaring til vores elever, forklarer Morten Ravn, forstander Kilden STU og Botilbud og tilføjer:

- Det kan også fungere som en bæredygtig model for, hvordan socialøkonomiske virksomheder for sårbare unge kan bidrage til lokal økonomisk vækst og arbejdsmarkedets mangfoldighed generelt.

Kilden STU og botilbud overtager driften af Stevns Vandrerhjem fra den 15. januar 2024.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.