AARHUS: Mennesker, der udsættes for mobning på arbejdspladsen, har tre gange så stor risiko for langtidssygefravær - eller for helt at forlade arbejdsmarkedet. Nu viser en undersøgelse fra Aarhus, at det kan lade sig gøre at hjælpe mobberamte til at undgå sygefravær og udstødning fra arbejdsmarkedet. Det skriver magasinet Arbejdsmiljø.
Projektet har gennemført et forløb for 12 medarbejdere på plejecentre i Aarhus Kommune, der alle har været udsat for mobning. Målet var at afprøve en tostrenget model, hvor deltagerne både fik individuel og gruppeterapi, samtidig med at der blev sat ind på arbejdspladsen med viden om mobning og negative handlinger. Efter projektet er samtlige deltagere enten i arbejde eller er gået i gang med et uddannelsesforløb.
- Nøglen er, at man både skal genopbygge det enkelte individ og sideløbende sikre, at ledelse og medarbejdere på den pågældendes arbejdsplads lærer, hvad mobning er, og hvad det gør ved folk, fortæller psykolog Dagmar Møller Kristensen fra psykolog- og konsulentvirksomheden Specular, der har udført projekt 'Rehabilitering af mobningsramte - en tidlig indsats'.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.