Kontanthjælp er tænkt som en midlertidig ydelse, men i de seneste 15 år har 25.000 personer alligevel modtaget kontanthjælp i mere end 10 år, skriver Agenda. 61 pct. af kontanthjælpsmodtagerne i gruppen er af dansk oprindelse, hvilket svarer til godt 8.000 kvinder og knap 7.200 mænd.
6.400 indvandrerkvinder eller kvindelige efterkommere har fået ydelsen i mere end 10 år. Kvinder fra ikke-vestlige lande udgør således 25 pct. af de langvarige kontanthjælpsmodtagere. Til sammenligning udgør de kun 4,3 pct. af den samlede befolkning mellem 18 og 64 år.
Når man ser på, hvor mange der har været på kontanthjælp i mindst 10 år uden pause, er der flest ikke-vestlige kvinder i gruppen, nemlig knap 2.800, mens der er knap 2.600 kvinder af dansk oprindelse. I alt har over 8.000 personer modtaget ydelsen uafbrudt i mindst 10 år.
Læs hele analysen her.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.