dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Foto: Jens Dresling, Polfoto.

30.000 flygtninge og indvandrere skal i arbejde

Regeringen vil have 30.000 flygtninge og indvandrere i arbejde, og det får konsekvenser for kommunerne, hvis de ikke magter opgaven
18. MAR 2015 6.06

Kommunernes jobcentre skal over de næste to år sende 30.000 flere flygtninge og indvandrere ud på arbejdsmarkedet. Det får centrene 44 mio. kr. til at sikre, erfarer DR Nyheder.

Sådan lyder forslaget, når regeringen onsdag formiddag præsenterer sin kommende integrationsplan, der ifølge DR Nyheder har fået navnet 'Alle skal bidrage'.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fremlægger planen i Spejlsalen i Statsministeriet klokken 11.

Refusionen kan skæres
Ifølge DR Nyheder skal det have konsekvenser for kommunerne, hvis de ikke er gode nok til at få flygtninge og indvandrere i arbejde.

I dag får kommunerne refusion i staten for deres integrationsindsats.

Det vil imidlertid bidrage med langt mindre i kommunekassen, hvis man sætter en udlænding i gang med et danskkursus. Guleroden venter, hvis det lykkes at få en udlænding i arbejde, hvor man vil få fuld refusion for indsatsen.

I dag er der stor forskel på, hvor meget kommunerne gør ud af de særlige virksomhedsforløb i deres integrationsindsats.

Blandt de dårligste kommuner udgør forløbene kun fem pct. af integrationsindsatsen. De bedste kommuner er oppe på 40 pct. Samlet findes der årligt 75.000 særlige virksomhedsforløb.

Ikke 30.000 fuldtidsstillinger
De 30.000 job skal alle være med tilskud - løntilskud, praktik eller nyttejob - og tanken er, at det skal gøre dem i stand til senere at få et ordinært job.

De 30.000 forløb er således ikke fuldtidsstillinger.

Det kan være beskæftigelse i to måneder. Og nogle job kan være helt nede på ti timer om ugen, men ifølge regeringen, er de særlige virksomhedsforløb det mest effektive middel til at få et arbejde.

KL: et kærkomment skub
KL er umiddelbart positivt indstillet over for  integrationsplanen, men påpeger, at der er forskel på, hvordan arbejdsmarkederne er skruet sammen i de forskellige landsdele.

- Det er et kærkomment skub i den rigtige retning. Men vi skal have fokus på, at arbejdsmarkederne er forskellige. Nogle steder er det nemmere at finde job end andre. Der er verden til forskel på at finde job i København og på Lolland, og det må vi tage højde for, siger han., siger formanden for KL's Arbejdsmarkeds- og beskæftigelsesudvalg, Jacob Bundsgaard (S), til TV2 News.

Han er dog ikke overbevist om, at 44 mio. kr. er nok til at løfte opgaven.

Ritzau

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/30-000-flygtninge-og-indvandrere-skal-i-arbejde

GDPR