AARHUS: Handicappede bliver i højere grad tilbudt en bolig i store boenheder uden for Aarhus, hvor aktivitets- og beskæftigelsestilbud ligger inden for få hundrede meter. Den praksis går stik imod de anbefalinger, som Danmark fik af FN's Handicapkomité i oktober, hvor Danmark blev eksamineret i sin efterlevelse af FN's Handicapkonvention. Komitéen tog særligt fat i Danmarks tendens til at institutionalisere handicappede ved at placere dem i samlede enheder med over 30 boliger. Det skriver JP Aarhus.
- Jeg er bange for, at der tages større personalehensyn end borgerhensyn. De store klynger af boliger betyder, at de udsatte borgerne har mere med hinanden at gøre og mindre med 'normale' mennesker, og så kommer de til at opføre sig mindre normalt. Det går ud over deres muligheder for beskæftigelse og parforhold og skaber en barriere for at indgå i det såkaldte normale samfund, siger Steen Bengtsson, der beskæftiger sig med handicapområdet som seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.
Socialrådmand Thomas Medom (SF) afviser, at der er noget galt i de store boligklynger. Men han erkender, at Aarhus Kommune ikke har været god nok til at tænke på folk med handicap i byplanlægningen.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.