

AARHUS: I Aarhus står omkring 80 voksne handicappede i kø for at få et tilbud fra kommunen om en bolig – vel at mærke mennesker der allerede er blevet visiteret til et botilbud. Og den kø skal hurtigst muligt bringes ned, understreger social- og beskæftigelsesrådmand Hans Halvorsen (S):
- Socialudvalget går nu til byrådet med en indstilling til de kommende budgetforhandlinger om, at vi skal have afviklet den her venteliste. Det er uholdbart, at den er så lang, siger han til dknyt ovenpå et udvalgsmøde i går.
Aarhus Kommune lever nemlig ikke op til forsyningspligten med en sådan venteliste, har Statsforvaltningen Midtjylland påpeget. Forvaltningen udtaler, at når først en borger er blevet visiteret til et botilbud, så er kommunen forpligtet til at levere.
Kommunens jurister er derfor nu i gang med at udrede Statsforvaltningens afgørelse, for at finde hoved og hale i, hvornår kommunen handler i strid med loven, hvor længe en borger kan stå på en venteliste mv. Ventelisten er nemlig ikke decideret ulovlig, påpeger Hans Halvorsen.
Pris for afvikling: 400 mio.
De sidste seks-syv år er boliglisten for handicappede vokset løbende, da byrådet ikke har haft afsat penge til at udbygge boligområdet. Og det afføder stærk kritik fra Statsforvaltningen:
- Det helt klare i Statsforvaltningens afgørelse er, at man anker over, at Aarhus ikke har haft en klar anlægsplan, sådan at vi har kunnet holde os ajour og tilbyde borgerne botilbud og boliger løbende, siger Hans Halvorsen til dknyt.
I indstillingen til byrådet søger socialudvalget om flere midler til både anlæg og drift.
- Hvis vi får de penge, vi ønsker, kan listen være afviklet inden for et til to år, siger Hans Halvorsen. Han erkender dog, at der ikke er tale om helt små beløb.
I alt skal der bevilges 360 mio. kr. netto i anlægsmidler, samt driftsmidler på mellem 40 og 50 mio. kr.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.