Selv om nogle flygtninge for længst er stoppet i et såkaldt IGU-job, tæller de alligevel med i de nyeste opgørelser, som regeringen offentliggør hver måned. Det bekræfter Styrelsen for International Rekruttering og Integration over for Jyllands-Posten.
De seneste tal viser, at der ved udgangen af august var indberettet IGU-forløb for i alt 867 flygtninge, men det fremgår ikke, at mere end hver tiende af disse er stoppet i utide. Ifølge styrelsen er der frem til begyndelsen af september registreret i alt 90 ophørte IGU-aftaler.
IGU - integrationsgrunduddannelsen - var krumtappen i trepartsaftalen fra marts 2016, hvorefter flygtninge ansættes på en toårig kontrakt til en elevlignende løn. Undervejs skal flygtningen i et 20 uger langt skoleforløb, og tanken er, at de efter to år er kvalificerede til at få et ordinært job til overenskomstens mindsteløn.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.