Hvis en udlænding undlader at indgå en aftale om den nye integrationsgrunduddannelse (IGU), er det med risiko for sanktioner i integrationsydelsen, fastslår udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i et folketingssvar. Det står den enkelte udlænding frit for at indgå en IGU-aftale med en virksomhed, men hvis vedkommende undlader, kan det få konsekvenser for integrationsydelsen.
Integrationsgrunduddannelsen udgør en af hjørnestenene i trepartsaftalen om integration. Den fungerer som et treårigt forsøg og bygger på de eksisterende overenskomster og satserne for den toårige erhvervsgrunduddannelse (EGU).
Aftaler om integrationsgrunduddannelsen sker 'som udgangspunkt uden kommunens mellemkomst', skriver Inger Støjberg, som dog finder det 'et naturligt led i jobcenterets samtaler med de pågældende at henvise til de muligheder for ansættelse og uddannelse, loven om integrationsgrunduddannelse åbner. Hun påpeger også, at 'manglende bestræbelser på at komme ud af offentlig forsørgelse, for eksempel ved at indgå en aftale om en integrationsgrunduddannelse', skal indgå i den løbende vurdering af, om en udlænding opfylder betingelserne for at modtage integrationsydelsen.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.