Ny SFI-rapport om unge anbragte sætter anbringelsespolitikken i relief. Rapporten beskriver med tal og statistik, hvordan det går for gruppen af de 15-årige, der er i familiepleje, på døgninstitution eller på anden vis er anbragt. SFI konkluderer, at det kunne tyde på, at unge i flere tilfælde hjemgives til forældre, der ikke har ressourcerne til at tage sig af dem, eller at unge hjemgives med problemer, som familien ikke kan håndtere.
- Rapporten sætter fokus på flere emner, der netop nu er yderst relevante, fordi der er så meget fokus på omlægning af anbringelsesområdet - ikke mindst med udbredelsen af 'Herning-modellen' og et større fokus på en tidligere, forebyggende og mere effektiv indsats, siger Socialpædagogernes formand, Benny Andersen til det kommende nummer af fagbladet Socialpædagogen. Han understreger vigtigheden af, at der skal være kvalitet i anbringelsen - både i forhold til at arbejde med barnet eller den unge selv, men også i forhold til at støtte op om familien.
- Det nytter ikke noget, hvis man tror, at man kan spare penge ved bare at anbringe i kortere tid - der skal også ske en udvikling, mens barnet er anbragt, og det kræver høj socialpædagogisk faglighed, siger han.
Læs eller download rapporten 'Anbragte 15-åriges hverdagsliv og udfordringer'.
pv
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.