Anbragte børn skal have tid til at indstille sig på at skulle hjem til forældrene igen. Kommunerne skal derfor fastsætte en hjemgivelsesperiode. Også når det er retten, der bestemmer, at en anbringelse af et barn uden for hjemmet skal ophøre. Kun i helt særlige tilfælde skal kommunalbestyrelsen ikke fastsætte en hjemgivelsesperiode. Loven er sådan, og den skal overholdes.
Det slår Ankestyrelsen nu fast, efter Retten i Aalborg i december valgte ved dom at sende et etårigt barn hjem til sine forældre. Retten mente, modsat Ankestyrelsen, at der ikke var risiko for barnets sundhed og udvikling ved ophold i hjemmet.
Det interessante er, at retten bemærkede, at hjemgivelsen skulle ske efter servicelovens § 68 - som altså fastslår, at der skal være en hjemgivelsesperiode.
rp
Læs Ankestyrelsens afgørelse her.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.