Tre ud af fire offentligt ansatte socialpædagoger har et job, hvor der er uklare regler om, hvad de må fortælle om deres arbejdsplads, og nogle holder sig derfor helt fra at sige noget kritisk om jobbet, skriver Avisen.dk
Det viser en undersøgelse blandt 1391 socialpædagoger i den offentlige sektor, som Socialpædagogernes Landsforbund har gennemført. 15 procent af socialpædagogerne har adgang til en såkaldt whistleblower-ordning, hvor de anonymt kan fortælle om kritisable forhold, men der er behov for klare regler, hvis tvivlen skal til livs.
Kommunernes Landsforening mener ikke, at socialpædagogernes undersøgelse er retvisende. Ifølge chefjurist Karsten Thystrup har hovedparten af landets kommuner vejledninger om ytringsfrihed.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.