Knap 28.000 flere ikke-vestlige indvandrere ville kunne skifte passiv forsørgelse ud med et job, hvis kommunerne kunne få samme andel i beskæftigelse som de dygtigste kommuner i landet, skriver Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda med baggrund i beregninger af tal fra Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase Dream.
Sammenligningen af de forskellige kommuner er foretaget på klynge-basis uden fra den forudsætning, at kommuner inden for samme klynge har omtrent samme muligheder for at få borgere i beskæftigelse. Eksempelvis er Københavns Kommune i samme klynge som Glostrup Kommune, men mens Glostrup klarer at holde 50 pct. af sine ikke-vestlige indvandrere i beskæftigelse, er tallet for København kun på 42 pct.
Ved at følge best practice i sin klynge ville København dermed ifølge beregningen kunne skaffe 3.421 flere i beskæftigelse. Tilsvarende ville Aarhus med en beskæftigelsesgrad for ikke-vestlige indvandrere på blot 30 pct. kunne skaffe 3.739 flere i job, Odense (28 pct.) 2.488 flere og Aalborg (33 pct.) 1.195 flere.
Generelt er beskæftigelsesgraden højest i Hovedstadsområdet og Nordsjælland. Det samlede tal for hele landet på knap 28.000 flere ikke-vestlige indvandrere i beskæftigelse svarer til, at rundt regnet hver tiende ikke-vestlige indvandrere ville gå fra offentlig forsørgelse til beskæftigelse, skriver Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda.
mk
Læs mere og se interaktivt kort med tal fra alle kommuner hos Agenda.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.