RUDERSDAL: Rudersdal er den næstrigeste kommune i Danmark, og man skal ikke køre langt væk for at finde kommuner, der har seks gange så stor en andel af ikke-vestlige indbyggere, alligevel vil borgmester Jens Ive ikke tage imod de 70 flygtninge, der er blevet henvist til Rudersdal Kommune.
Jens Ives beklagelser startede i Berlingske og fortsætter i dagens Information, men ikke alle kollegaer i byrådet deler opfattelsen af, at flygtningene er en urimelig byrde for byen.
- Det gør mig rigtig ærgerlig, for der er så mange brændpunkter, og der er mange flygtninge. Det ansvar må vi simpelthen kunne tage på os. Længere er den ikke, det skal vi bare, siger de Radikales Court Møller til dknyt.
Forkert kritikpræmis
For ham er boligudfordringen et spørgsmål om at tænke kreativt, for der er ingen nedlagt skole eller andre tomme, offentlige bygninger, der kan bruges som midlertidige boliger
Det radikale byrådsmedlem kan heller ikke genkende præmissen om, at det skulle give særlige integrations- og økonomiudfordringer for Rudersdal at tage mod 70 flygtninge.
- Jeg synes, det er et helt uholdbart argument. Dem, vi tager imod, skal først og fremmest have et sted at være, og det kan være i Rudersdal lige som vel som på Vestegnen. Jeg kan simpelthen ikke forstå den her problematisering. Den forpligtigelse må vi tage på os, for det er en helt særligt situation, siger Court Møller til dknyt.
Rudersdal har bedre mulighed end mange andre
Netop kommunens mange konservative overklassemennesker bliver i dagens udgave af Information af flere lokale borgere gjort til en særlig forhindring for at integrere flygtningene. Men Court Møller mener, at Rudersdal har bedre forudsætninger end mange andre kommuner.
- For mig at se har vi netop de rammer. Vi har lav kriminalitet, lav arbejdsløshed og høj beskæftigelse. Vi skal tage imod dem med åbne arme, og selvfølgelig kan vi det, siger han til dknyt.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.