Sidste år havde 55 af landets folkeskoler mere end 40 pct. tosprogede, som ifølge eksperter er den kritiske grænse, før det går ud over fagligheden for alle skolens elever. I 2009 var der 64 skoler med en så høj andel af tosprogede.
Især Københavns og Aarhus kommuner har i de seneste år forsøgt at ændre sammensætningen på folkeskolerne, bl.a. ved at sprede de tosprogede elever til andre skoler i busser, ved at sammenlægge skoler og ved at ændre skoledistrikterne, så elevgrundlaget på bestemte skoler ændres.
- Vi taler ikke længere meget om at sprede eleverne. Vi har lært, at vi også bliver nødt til f.eks. at arbejde med skolernes image og nye skoledistrikter, for at det skal lykkes, siger børne- og ungdomsborgmester i København Anne Vang (S) til Jyllands-Posten.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.