
Med aftalen bliver de kommunale udgifter sat ned fra 14 pct. til 10 pct. af byggeomkostningerne. Samlet set svarer det til, at kommunerne sparer mere end 200 mio. kr. årligt fra 2013 til 2016. Aftalen giver også kommunerne sikkerhed for, at rammerne ikke ændrer sig før 2016, hvilket har stor betydning for planlægningen.
- Jeg er glad for, at det nu bliver billigere for kommunerne at bygge nye almene boliger. Det giver kommunerne endnu bedre muligheder for at udvikle deres boligområder. Samtidig regner vi med, at det vil sætte mere gang i byggeriet i de kommende år og det er godt for beskæftigelsen, siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S). Han fortsætter:
- Med aftalen får kommunerne bedre mulighed for at tilrettelægge en udbygningstakt for den lokale almene boligbestand og på den måde undgår vi de store udsving i byggeaktiviteten, siger Carsten Hansen.
Kommunerne sparer også pengene med tilbagevirkende kraft på de byggerier, der er besluttet i andet halvår af 2012
Fakta:
Det almene byggeri har over årene være finansieret med forskellig fordeling mellem stat, kommune og beboere. Den samlede anskaffelsessum finansieres sådan:
• Beboerindskud på 2 pct.
• Kommunal grundkapital på 14 pct.
• Realkreditlån på 84 pct. med statslig ydelsesstøtte
Det er nu vedtaget at nedsætte den kommunale grundkapital til 10 pct. og samtidig forhøje lånet til 88 pct. Det gør det billigere for kommunerne og dyrere for staten. Beboernes husleje påvirkes ikke. Kommunerne sparer omkring 225 mio. kr. om året ved nedsættelsen.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.