dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Foto: Colourbox

Borgere i botilbud skal bestemme mere

Der er i tre år blevet tænkt nye tanker på ni botilbud i Nordsjælland. Nu skal ideerne spredes til andre botilbud
12. NOV 2012 12.53

Beboerne får ikke stegt lever til aftensmad, fordi den ansatte, der er på arbejde, ikke selv kan lide retten. Når der er fodbold i fjernsynet, så skifter den ansatte over på en anden kanal, fordi hun ikke er så meget til sport. Begge eksempler har været oppe at vende i forbindelse med projekt KVALIKOMBO, som er en sammentrækning af KVAlitets- og KOMpetenceudvikling i Botilbud.

Kommunerne Allerød, Fredensborg, Gribskov, Helsingør, Hørsholm og Rudersdal har deltaget med knap 300 ansatte fra ni botilbud. Projekt KvaliKomBo er udviklet i et samarbejde mellem de deltagende kommuner, Socialstyrelsen og Danmarks Pædagogiske Universitetsskole/Århus Universitet, DPU/AU

- Resultatet af samarbejdet mellem alle parterne har betydet, at der nu ligger et konkret program for, hvordan man omsætter teori til socialpædagogisk praksis og dermed styrker såvel en professionel indsats og beboernes selv- og medbestemmelse. Jeg tror, at vi med projekt KvaliKomBo har taget et stort skridt i retning af at forstå betydningen af vores daglige pædagogiske indsats, og nu skal vi så i gang med at få implementeret tankerne bredt, siger Lars Thomsen, der er tovholder på projektet og specialkonsulent i Gribskov Kommune.

Kig på dig selv
Dét, der har tiltalt Elin Jensen, afdelingsleder SPUC i Helsingør Kommune er, at det er en metode, hvor medarbejderen skal kigge på sig selv.
- Før var der meget fokus på borgeren. Nu er kikkerten vendt og min opgave er, at give medarbejderne mulighed for at udvikle sig sammen. Det kan være ved at bruge møder på andre måder end vi plejer. Det skal være et stille og roligt skifte i mindsettet. Vi står på kanten, men vi er ikke sprunget endnu, siger hun.

Også den lokale afdeling af Socialpædagogernes Landsforbund synes godt om den faglige opgradering, som KvaliKomBo kan give deres medlemmer:
- Jeg synes, det er en god ide. Vi har jo også en interesse i, at der sker et fagligt løft – ellers kunne andre faggrupper jo bare gå ind og gøre det. Vi har i forvejen fokus på bl.a. boenheder, hvor vi kan se, at der generelt er muligheder for forbedringer i det faglige. Men jo mere kommunerne har fokus på kontroldelen, jo mindre fokus er der på selve indholdet. Vores felt bliver mere og mere firmatiseret, og det går ud over det sociale i boenhederne, siger Karen Holte, kredsformand, Socialpædagogerne Kreds Nordsjælland, der har siddet med i styregruppen i projektet.

lcl

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/borgere-i-botilbud-skal-bestemme-mere

GDPR