dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Borgmester: “Der vil være nogle borgere der kommer til at skulle klare sig selv
Ifølge borgmester i Faaborg-Midtfyn Hans Stavnsager (S) kan kommunerne ikke møde borgernes forventninger på velfærdsområdet.
Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Borgmester: “Der vil være nogle borgere der kommer til at skulle klare sig selv"

I fremtiden ser det ud til, at borgere i højere grad må gøre brug af privat velfærd fremfor det offentlige. Det tror både Faaborg-Midtfyns borgmester, men også en cheføkonom fra Kraka.

I fremtiden skal borgere måske ty mere til private sundhedsforsikringer, for det offentlige kan ikke følge med udviklingen i forhold til det private. Det er en af konklusionerne i en analyse fra Kraka, fortæller cheføkonom i Kraka Ulrik Beck på årets KØF.

- Som vi ser det, er det allerede dér, vi er på vej hen, når man kigger på sundhedsforsikringer, privatskoler osv. Spørgsmålet er i hvor høj grad det her skal være en styret proces, hvor man beslutter, hvad der skal være offentligt og hvad skal være privat. Eller skal det være en glidning, der foregår lidt af sig selv, hvor folk selv finder ud af, at de gerne vil have noget mere, siger han.

En analyse udarbejdet af Kraka konkluderer, at der i år 2050 vil mangle 104 mia. kr. for at møde borgernes forventninger. Det var omdrejningspunktet for årets Kommunaløkonomiske Forum, KØF, og temaet i sidste uges nyhedspodcast Kort Fortalt.

Borgmester i Faaborg-Midtfyn Hans Stavnsager (S) mener ligesom cheføkonomen, at samfundet muligvis er ved at bevæge sig hen imod en slankere velfærdsmodel.

- Hvis det er en slankere velfærdsmodel, er det jo fair nok, hvis det er det samfund, som vi gerne vil have. Så skal vi blive enige om det og være ærlige omkring det, for der vil være nogle borgere, der så kommer til at skulle klare sig selv i fremtiden, for der vil ikke være råd til det hele, siger Hans Stavnsager i podcasten Kort Fortalt.

Du kan lytte til hele interviewet med Hans Stavnsagers og høre om, hvorfor han vælger ikke at genopstille som borgmester til næste kommunalvalg.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.