Der tegner sig et politisk flertal for at ændre boligstøtteloven, så unges indtægter fra fritidsjob ikke skal modregnes i forældrenes boligstøtte. Det oplyser Socialdemokratiets erhvervsuddannelsesordfører Mattias Tesfaye, der længe har talt for at ændre reglerne.
I dag kan det være dyrt for lavindkomstfamilier, hvis deres teenagebørn finder et fritidsjob på McDonalds eller får en avisrute. Mens de unge får penge på kontoen, bliver forældrenes boligstøtte beskåret, hvis børnene er under 18 år.
Socialdemokratiet har længe talt for at afskaffe reglen, der stammer fra 1967. Og nu er der altså ifølge Tesfaye opbakning fra så mange partier, at der er flertal i Folketinget.
- Jeg håber, at det vil betyde, at flere unge fra de her familier vil få et fritidsjob, fordi de vil opleve at få en større gulerod ud af det. Nemlig nogle lommepenge, de kan bruge til at købe et par nye sko eller komme ind og se en fodboldkamp, siger Tesfaye.
- Mange af de unge, der vokser op i lavindkomstfamilier, har ikke oplevelsen af, at deres mor har et arbejde. Det er derfor særligt vigtigt, at nogle af de børn får glæden af at tjene deres egne penge.
Det vil koste det offentlige 10-12 mio. kr. at ændre reglerne, oplyser han. Og de penge vil blive fundet i forbindelse med en større ændring af uddannelsestilbud til svage unge, som præsenteres onsdag.
- For det store statsbudget er det peanuts. Men for de enkelte familier er det ret væsentlige penge, sier Mattias Tesfaye.
Ifølge Jyllands-Posten, der tidligere har skrevet om sagen, var der i den seneste opgørelse fra december 2300 familier, der blev modregnet i boligstøtte som konsekvens af børns løn. Det er forskelligt, hvor meget de berørte familier mister i boligstøtte, men i 2016 blev familierne i gennemsnit modregnet cirka 6000 kr. på grund af børnenes indkomst, har Jyllands-Posten oplyst.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.