DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Byrådsmedlemmer: Embedsmænd skal ikke beslutte SFO-lukning i ferier

Børne- og Uddannelsesforvaltningen i Kolding har besluttet at gå fra fem til én SFO i ferieperioder. Udvalgsmedlemmer mener, det bør være en politisk beslutning.
14. APR 2021 12.21

KOLDING: Børne- og Uddannelsesforvaltningen i Kolding Kommune har besluttet, at al SFO-pasning i kommunen skal samles i en enkelt SFO i bestemte ferieperioder. Det har ført til reaktioner fra flere politikere, der ikke mener, at embedsmændene bør tage sådan en beslutning alene, men lade det være op til politikere at tage stilling til. Det skriver JydskeVestkysten.

Hidtil har der været behovsåbent i fem SFO'er, men det skal ifølge forvaltningen ned på ét SFO-tilbud. Ferieperioderne dækker tre sommerferieuger, mellem jul og nytår, ved påske og fredag efter Kr. Himmelfartsdag, fremgår det af en udvalgsdagsorden. Beslutningen er taget af forvaltningen alene, og i orienteringen til Børne- og Uddannelsesudvalget oplyses det, at beslutningen vil komme børnene til gode uden for ferieperioderne, da det frigiver ressourcer til resten af året.

Selvom forvaltningen godt kan tage beslutningen selv, mener flere udvalgsmedlemmer forud for et udvalgsmøde onsdag, hvor de får orienteringen, at beslutningen bør være politisk. Meldingen kommer fra S, V, EL, SF og Samarbejdspartiets medlemmer af Børne- og Uddannelsesudvalget. Udvalgsmedlem Jakob Ville (V) mener, at det ikke bare er en administrativ beslutning, men at udvalget skulle have været tidligere involveret.

- I sådan en sag her, hvor man er inde og se på borgerservicen, vil vi gerne involveres så tidligt som muligt. På mødet onsdag vil jeg spørge ind til, hvordan man vil forholde sig, når man laver større ændringer fremadrettet, siger Jakob Ville.

Børne- og Uddannelsesdirektør Michael Petterson har ikke over for JydskeVestkysten ville svare på, hvorfor beslutningen ikke er blevet overladt til politikerne. Han har ikke ville kommentere, da sagen skal politisk behandles..

mh