GREVE: Greve Kommune og Greve Nord Projektet vil nu gøre en ekstra indsats for at få nydanske kvinder, der er uden arbejde og bliver forsørget af ægtefællen, ud i job eller i uddannelse. Sammen med tre andre kommuner deltager Greve i et pilotprojekt støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen. Projektets formål er at udvikle og afprøve nye metoder til at opsøge og støtte disse kvinder til at komme i uddannelse eller job.
Kommunen har løbende arbejdet på at øge erhvervsfrekvensen blandt borgere med en ikke-vestlig baggrund, for der er et meget stort potentiale i gruppen af kvinder, der er forsørgede af deres ægtefælle, lyder det fra kommunen.
Og formanden for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Niclas Bekker Poulsen (S) ser frem til at se resultaterne:
- De kvinder, som forsørges af deres ægtefæller, udgør et stort uudnyttet potentiale på arbejdsmarkedet, som samfundet og kommunen har hårdt brug for. Hvis disse kvinder kan få job eller komme i uddannelse, kan de bidrage til den enkelte families økonomi og familieforhold og samtidigt være et forbillede for andre kvinder med ikke-vestlig baggrund. Projektet er derfor et vigtigt skridt i retning af at styrke kvindernes situation og integration på arbejdsmarkedet.
Der er tale om et pilotprojekt, som gennemføres i fire kommuner og støttes af Arbejdsmarkedsstyrelsen med 2,55 mio. kr.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.