dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Der er tale om et offentligt omsorgssvigt, mener Børnerådet
Billedet viser Københavns Rådhus. Tidligere har Kommunen.dk og Politiken afdækket, at socialborgmesteren ignorerede en bekymringshenvendelse.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fensmarkgade:
Der er tale om et "offentligt omsorgssvigt", mener Børnerådet

Forperson for det statslige råd Børnerådet, Bente Boserup, er "rystet" over problemerne på den københavnske døgninstitution Fensmarkgade.

KØBENHAVN: Trods flere opråb og henvendelser fra tidligere medarbejdere, pårørende og myndigheder om problemerne på den kommunale døgninstitution Fensmarkgade i København er det flere eksperters vurdering, at Københavns Kommune ikke har reageret tilstrækkeligt.

Nu reagerer Børnerådets forperson Bente Boserup på de alvorlige forhold på institutionen, som Kommunen.dk og Politiken har afdækket. 

- Overskriften er svigt. Svigt med svigt på, siger Bente Boserup til Kommunen.dk.

Det er Bente Boserups klare vurdering, at de anbragte børn og unge på Fensmarkgade bliver vendt ryggen til af de voksne og myndighederne, som skal passe på dem.

"Meget voldsom læsning"

Det er på baggrund af blandt andet interne dokumenter, whistleblowerhenvendelser, tilsynsdokumenter og samtaler med pårørende og tidligere medarbejderes beskrivelser af Fensmarkgade, at Kommunen.dk og Politiken kan tegne et billede af en hverdag for børnene med vold, våben, stoffer, overgreb og prostitution.

- Jeg er rimelig rystet. Jeg har fulgt området en del år efterhånden, og jeg har talt med rigtig mange børn, der har været anbragt eller er anbragt. Men at vi stadigvæk ser sager, hvor de børn, der skulle have allermest omsorg og passes mest på af samfundet, i den grad bliver svigtet. Det er meget voldsom læsning, siger Bente Boserup til Kommunen.dk.

Ifølge Bente Boserup kan man ikke kun pege ét sted hen for at placere ansvaret. Det er både de medarbejdere, som ikke løfter deres opgaver, ledelsen, Københavns Kommune og Socialtilsynet. Ifølge Boserup går ansvaret også helt op til socialministeren.

Politiken og Kommunen.dk har forsøgt at få en kommentar fra socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), men det har ikke været muligt, da hun er på ferie.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.