- Det generelle billede er, at inklusionen ikke er lykkes i hovedparten af kommunerne. Alt for mange har bare skubbet aben ud til skolerne, som selv skal løse problemet. Og så har man brugt inklusions-dagsordnen som en spareøvelse, siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening til DR Nyheder.
Anders Bondo Christensen frygter, at forældrene med tiden vil vælge folkeskolen fra og mener, at KL skal gøre mere for at sikre, at de enkelte skoler og kommuner bliver klædt på til at lukke specialbørnene ind i den almindelige undervisning.
Formand for KL's Børne- og Kulturudvalg Jane Findahl erkender, at det er kommunernes ansvar, at opgaven med at inkludere kommer til at glide, og hun peger på de tre elementer, der kan sikre en god inklusion:
- Lærerne skal efteruddannes, og så skal man sikre, at de ikke står alene med opgaven, men bliver bakket op af deres leder, pædagoger, psykologer og socialrådgivere. Derudover skal der udvikles læringsmiljøer, der er anderledes end i dag, siger hun til DLF.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.