dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Dom kan danne præcedens: Kommunen hjalp ikke nok

Et jobcenter i København svigtede en sygemeldt kvinde så meget, at kommunen nu skal betale hende 500.000 kr. i erstatning
14. SEP 2012 6.01

KØBENHAVN: Sagen handler om en 63-årig pædagog, som er blevet tilkendt erstatning, fordi  jobcenteret ikke gjorde nok for at få hende tilbage i arbejde igen efter en knæoperation for seks år siden. Kommunen stoppede for tre år siden hendes sygedagpenge, så hun måtte leve af en beskeden pension, skriver Politiken.

- Den sygemeldte har pligt til at gøre en indsats for at komme tilbage på jobbet, men kommunen skal også gøre en indsats for at hjælpe sygemeldte tilbage på arbejdsmarkedet. Og det skal de kunne dokumentere, at de har gjort, siger advokat Søren Kjær Jensen, Elmer & Partnere, som har ført sagen for BUPL.

Retten fandt, at kommunen bar ansvaret for, at Ingelise Alma Pedersen aldrig fik en arbejdsprøvning, der kunne vurdere hendes arbejdsevne. Søren Kjær Jensen spår, at dommen vil blive pligtlæsning på landets jobcentre.

Professor i offentlig forvaltning Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet betegner dommen som principiel og vurderer, den kan få vidtrækkende betydning. Københavns Kommune har nu anket sagen til landsretten.

ka

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/dom-kan-danne-praecedens-kommunen-hjalp-ikke-nok

GDPR