
DRAGØR: Institut for Lykkeforskning og Dragør Kommune præsenterer nu et lykkeregnskab - for som den første kommune i Danmark har Dragør målt borgernes lykkeniveau, oplyser Instituttet, der også peget på et potentiale, der kan hæve niveauet: Inden for frivilligt arbejde, byhaver, spisefællesskaber og forsøgsordninger med elcykler.
- I Dragør Kommune vil vi gerne være i front med at udforske, hvordan vi kan indrette kommunen, så vi skaber de bedste rammer for det gode liv. Vi ønsker at blive klogere på, hvad livskvalitet og lykke er for vores borgere og arbejde med, hvordan vi kan sætte mål og skabe benchmarks for arbejdet, siger borgmester Eik Dahl Bidstrup (V).
Lykke-regnskabet giver et indblik i, hvordan borgere i Dragør har det og vil samtidig udgøre et såkaldt benchmark, hvorfra kommunen i fremtiden kan følge, hvordan befolkningens lykke udvikler sig. Dermed skriver Dragør Kommune sig ind i rækken af regeringer og byer, der er begyndt at anvende lykkemålinger til at guide udformningen af politik. Det sker i forlængelse af, at FN og OECD i stigende grad er optagede af at udvikle nye måder at måle samfunds fremskridt på.
Det særlige regnskab er udarbejdet af Institut for Lykkeforskning, der er en uafhængig tænketank, der forsker i, hvorfor nogle samfund er mere lykkelige end andre, og flere end 500 borgere er indgået i undersøgelsen. Det omfattende datagrundlag vil efterfølgende også blive anvendt af internationale lykkeforskere - herunder forskere fra Harvard Business School i USA.
- Lykkeregnskabet handler grundlæggende om at forstå, hvorledes vi kan indrette vores samfund bedre, og giver os større viden om, hvordan vi kan skabe de bedst mulige rammer for det, der i bund og grund betyder noget for os, siger Meik Wiking, direktør for Institut for Lykkeforskning.
Undersøgelsen af Dragør viser, at borgerne generelt er tilfredse med deres liv og svarer i gennemsnit 7,6 på en skala fra 0 til 10, når de adspørges om deres livstilfredshed. Til sammenligning kan det nævnes, at OECD i maj 2013 gennemførte en lignende måling i deres medlemslande, herunder Danmark, hvor det danske gennemsnit udgjorde 7,5, mens lande som Tyskland og Spanien scorede under 7.
Derudover finder undersøgelsen sammenhænge mellem borgernes lykkeniveau og forskellige faktorer som sundhed, sociale relationer og balance. Disse sammenhænge ligger til grund for en række anbefalinger til Dragør om konkrete initiativer, hvor kommunen kan sætte ind i forhold til at øge tilfredsheden med livet blandt borgerne og peger blandt andet på potentialet inden for frivilligt arbejde, byhaver, spisefællesskaber, og forsøgsordninger med elcykler.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.