
Efterværnsparagraffens mulighed for at kommunerne kan tilbyde tidligere anbragte unge støtte frem til de fylder 23 år, ser generelt ikke ud til at få de unge i arbejde eller ind på en uddannelse, selvom det ofte er formuleret som et eksplicit mål. Det fremgår af en evaluering som Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, har foretaget af efterværn, skriver avisen Kommunen.
Hovedparten af tidligere anbragte unge oplever en række udfordringer i årene efter anbringelsen, især med uddannelse, arbejde, økonomi og boligforhold. Mange har også problemer med stoffer og kriminalitet, ligesom der er en overvægt af unge med psykiske problemer og unge, som bliver forældre meget tidligt.
Evalueringen fra SFI viser, at de udsatte børn og unge generelt vurderer efterværnsindsatsen som et tiltrængt frirum i en verden præget af stempling og følelsen af at være udenfor. De får styr på deres følelser og bliver mere afklarede, så måske er der for meget fokus på omsorg og for lave forventninger til job og uddannelse.
Læs hele artiklen hos avisen Kommunen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.